"30 éve város" - Közösségi rendezvények támogatása Sajószentpéteren

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00306

A projekt címe: "30 éve város" - Közösségi rendezvények támogatása Sajószentpéteren

Kedvezményezett neve: Sajószentpéter Városi Önkormányzat

Támogatással elnyert összeg: 8.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt befejezésének tervezett napja: 2019.03.31.

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00306

A projekt bemutatása

Sajószentpéter települést 30 évvel ezelőtt 1989. március 1-jén nyilvánították várossá. Ennek apropóján az önkormányzat és az együttműködő partner intézmények egész éves jubileumi programsorozat megvalósítását tervezik, közösségi szabadidős, kulturális és sportesemények, helyi identitást erősítő és lokális társadalomfejlesztő programok formájában.

A projekt keretében elérendő célcsoport az egész város lakossága. Az önkormányzat úgy építette fel az eseménysorozat tervét, hogy a lakosság minden rétegét, korosztályát elérje, diszkrimináció mentesen. A kiállítások, valamint a településszépítési akciók minden sajószentpéteri lakos számára elérhetők. Az ünnepi gálaműsorra meghívást kap a város lakosságának az a köre is, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Sajószentpéter várossá válhasson. Ezeknek a személyeknek egy emléklap kerül átadásra. A nyitó és záró gálaműsoron a városból elszármazott és már ismertté váló művészek, valamint az iskola és a művelődési központ művészeti közösségei a városban élő gyerekek, fiatalok ünnepi műsort adnak. A családok, a szülők ezáltal közelebb érzik magukat az ünnepi eseményekhez, hiszen gyermekeik részt vesznek, fellépnek a rendezvényeken.

Az ünnepi gálaműsorra készített kisfilm a város fejlődéséről, bemutatásra kerül a városi televízióban, amelynek az adása minden háztartásban fogható. A városhoz kötődés, a lokalitás érzésének növelése érdekében a várossal egyidős 30 éves lakosok számára emléklap készül. A projekt keretében a Sajószentpéteri Krónika ünnepi száma két alkalommal jelenik meg, először a jubileumi programsorozat nyitásaként, másodszor a programsorozat zárásaként. Az újság 2008- ban jelent meg először, ez a város egyetlen rendszeresen megjelenő kiadványa, minden háztartásba, térítésmentesen eljut. A projekt keretében az ünnepi évhez kapcsolódóan virágosítási, közterületszépítési akciókat is tervezünk lebonyolítani a városban található általános iskolák és lakóközösségek részvételével. Ezen akciók közvetlen célcsoportja az általános iskolás korosztály, valamint a lakóközösségek lakói.

Megvalósítandó tevékenységek: A helyi felhívás elvárásainak eleget téve a projekt keretében Helyi kulturális, művészeti, vallási értékekhez, közösségfejlesztéshez, nemzetiségekhez kapcsolódó programok, akciók megvalósítása (pl. kiállítások, koncertek, vetélkedők és civil szervezetek közösségi kötődést erősítő programjai, tanulmányi kirándulások, tehetségkutató versenyek, stb.) valamint Virágosítási, közterület szépítési tevékenység kerül megvalósításra, ehhez kapcsolódó marketing, kommunikációs szolgáltatások az alábbiak szerint:

2019. március hónap

  • Ünnepi gálaműsor közösségi rendezvény megvalósítása a várossá nyilvánítás 30. évfordulóján a Sajószentpéteri Művelődési és Sportközpontban 

  • Kiállítás szervezése, fotótörténeti bemutató a város fejlődéséről mobil tablókon 

  • A várossal egyidős fiatalok és a legidősebb helyi lakos részére emléklapok készítése és megküldése

  • A Szentpéteri Krónika ünnepi számának megrendelése és kézbesítése minden sajószentpéteri háztartásba

  • A jubileumi év apropóján tervezett marketing eszközök beszerzése

2019. április-november

  • Településszépítési akciók lebonyolítása

2020. február hónap

  • Ünnepi gálaműsor közösségi rendezvény megvalósítása a jubileumi év zárásaként a Sajószentpéteri Művelődési és Sportközpontban 

  • A meghirdetett rajzversenyre beérkezett pályamunkákból kiállítás szervezése 

  • A Szentpéteri Krónika ünnepi számának megrendelése és kézbesítése minden sajószentpéteri háztartásba.

Kapcsolódó linkek, dokumentumok

Újságcikkek

Ünnepi különszám

Internetes cikkek, képek

Boldog születésnapot, Sajószentpéter!

Videók

Sajószentpéter várossá nyilvánításának 30. évfordulója - Ünnepi gálaműsor

Képgaléria

Sajószentpéter várossá nyilvánításának 30. évfordulója – Ünnepi gálaműsor (2019.03.01.)

A projekthez készült látványtervek