Játszótér kialakítása a Semmelweis-parkban

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00154

A projekt címe: Játszótér kialakítása a Semmelweis-parkban

Kedvezményezett neve: Sajószentpéter Városi Önkormányzat

Támogatással elnyert összeg: 4.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt befejezésének tervezett napja: 2020.05.31.

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00154

A projekt bemutatása

Sajószentpéter Városi Önkormányzat a projekt keretében 4 db játszóeszköz beszerzését és telepítését végzi el. Az eszközök telepítéséhez szükséges terület előkészítéséről gondoskodik.
Az önkormányzat az elmúlt években számos játszóteret újított fel, új eszközöket vásárolt, új játszótereket épített, de a megvalósítás során nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy minden játszótéren más-más jellegű eszközök kerüljenek beszerzésre és telepítésre. Ezt az elvet követve, jelen projekt keretében is 4 olyan jellegű játszóeszköz kerül elhelyezésre, mely a város többi játszóterén még nem fellelhető.

Telepítésre kerülő eszközök:

• 1 db 2 üléses mérleghinta
Az egyik legalapvetőbb, 264 x 37 x 114 cm méretű, 3-12 éves korosztály számára alkalmas játszótéri eszköz, mely nem hiányozhat egyetlen játszótérről sem. Modern formában, megbízható konstrukcióban készül, amely szín és formavilágából adódóan innovatív és légies, kivitelezését tekintve mégis robosztus.

• 1 db mászóvár
Kombinált mászóeszköz, mely a 6-12 év közötti gyerekek számára nyújt szórakozási lehetőséget. A játszóterek kialakítása során az egyik legnépszerűbb termékcsaládot a kombinált eszközök alkotják, amelyek a mozgás fajták végtelen lehetőségét biztosítják, elfoglaltságot és csoportos játékot nyújt egyszerre több gyerek számára. Formavilágát tekintve a mérleghintához hasonlóan modern és innovatív, ugyanakkor horganyzott és porfestett acél szerkezete miatt masszív, időtálló eszköz. Mérete 376 x 600 x 357 cm. Az eszköz több elemből tevődik össze, középen található a torony, melyhez a gyerekek nem klasszikus lépcsőn jutnak el, hanem a szerkezet két oldalán elhelyezkedő acél szerkezetű mászó felületen, majd egy kötélhálón keresztül. A torony másik oldalához illeszkedik egy csúszda is, amely a kombinált játszóeszközök elmaradhatatlan eleme. Ezen többfunkciós eszközök nagy mértékben javítják a gyerekek egyensúlyérzékét, a térbiztonságot, növelik a térlátást, valamint elősegítik a szem, kéz és láb koordináció fejlődését.

• 1 db forgóhinta
A játszótéri eszközök elengedhetetlen eleme a forgóhinta, mely nagy mértékben fejleszti a 3-12 év közötti gyerekek egyensúly érzékének fejlődését.

• 1 db lengőhinta
Jelen projekt keretében egy három ülőkés lengőhinta kerül beszerzésre, telepítésre, mely egy fészekhintából, egy lapülőkéből és egy rugalmas gumilap ülőkéből áll, így biztosítva, hogy egyszerre több gyerek is használhassa a játszóeszközt. Mérete 217 x 602 x 245 cm, anyagát, kialakítását és tartósságát tekintve megegyezik az előző 3 eszközzel, így biztosítva a játszótér egységes arculatát.

A játékok telepítését megelőző elő- és kiegészítő munkákat az Önkormányzat - meglevő anyagok felhasználásával - elvégzi.

A projekt keretében helyreállított nyitott terek: 232 m2

Kapcsolódó linkek, dokumentumok

Újságcikkek

Zöld város kialakítása – Új funkciót kap az egykori Pécsi Sándor Általános Iskola - 5. oldal

A Föld napja – Tematikus nap Sajószentpéteren - 12.-13. oldal

Elemi érdekünk – Környezettudatos szemléletmód a „Zöld városban” - 14. oldal

Látványosan épül a Zöld város – Helyszíni tudósítás - 14. oldal

Épülő környezet – Szépen halad a Zöld Város projekt - 14. oldal

Mozgás és megfelelő táplálkozás – Az egészséges élet két kulcspillére - 14. oldal

Enyésző iskolából viruló szabadidőközpont - 4. oldal

Internetes cikkek, képek

Benépesült a Semmelweis-parkban kialakított játszótér

Videók

„Zöld város kialakítása a BÉV-telepen” lakossági fórum (2017.09.06.)

Tematikus nap a Föld napja alkalmából
(2018.04.21.)

Fitt Liget Szabadidőpark és Szolgáltató ház átadó ünnepség (2018.11.15.)

Képgaléria

A projekthez készült látványtervek

Tematikus nap a Föld napja alkalmából (2018.04.21.)

Fitt Liget Szabadidő Park és Szolgáltató ház átadó ünnepség (2018.11.15.)

A projekthez készült kiadványok

„ZÖLD VÁROS” kialakítása a BÉV-telepen

Szemléletformáló kiadvány