ÖnkormányzatPolgármesteri Hivatale-ügyintézésKözérdekű adatokVálasztási információkHíreinkGalériaDokumentumtárX
Helyi Esélyegyenlőségi Program

Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény értelmében minden települési önkormányzatnak öt évre szóló helyi esélyegyenlőségi programot szükséges elfogadni, melyet kétévente át kell tekinteni és felül kell vizsgálni.

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 130/2022. (VIII. 25.) számú határozatával elfogadta Sajószentpéter Városi Önkormányzat 2022-2027. közötti időszakra vonatkozó Helyi Esélyegyenlőségi Programját.

Összhangban az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény, valamint a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szabályairól és az esélyegyenlőségi mentorokról szóló 321/2011. (XII. 27.) Korm. rendelet rendelkezéseivel és a Belügyminisztérium által kiadott „Módszertani útmutató a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szempontjaihoz és a program felülvizsgálatához” szerint elkészítve Sajószentpéter Városi Önkormányzat Helyi Esélyegyenlőségi Programban rögzíti az esélyegyenlőség érdekében szükséges feladatokat.

Sajószentpéter Városi Önkormányzat a Helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadásával érvényesíteni kívánja:

  • az egyenlő bánásmód, és az esélyegyenlőség biztosításának követelményét,
  • a közszolgáltatásokhoz történő egyenlő hozzáférés elvét,
  • a diszkriminációmentességet,
  • szegregációmentességet

a foglalkoztatás, a szociális biztonság, az egészségügy, az oktatás és a lakhatás területén és megteszi a helyzetelemzés során feltárt problémák komplex kezelése érdekében szükséges intézkedéseket.

Dokumentum(ok)