ÖnkormányzatPolgármesteri Hivatale-ügyintézésKözérdekű adatokVálasztási információkHíreinkGalériaDokumentumtárX
Helyi közösségek

 mazsi-fokep.jpg

Gyöngyszem mazsorett csoport

„Gyöngyszem mazsorett csoport” 1999 óta működik Sztofán Zsuzsa vezetésével a művelődési házban. A felkészülés junior és cadet korcsoportban zajlik. Szabadtéri fellépéseiken fúvószenekar kíséretében színvonalas menettáncot, színpadi szerepléseik alkalmával modern tánckoreográfiákat adnak elő a megfelelő ruhakollekciókban. A fellépések, versenyek során pomponnal, zászlóval, bottal, szalaggal dolgoznak. Külföldi fesztiválokra is eljutottak már, a mazsorett és modern tánc magyar bajnokságain számos dobogós helyezést, és bajnoki címet szereztek.

 DSC_0065.jpg

Sajógyöngye Népdalkör

A „Sajógyöngye Népdalkör” 2007-ben alakult meg Orosz Marianna ének-zene tanár vezetésével. A jelenleg huszonkét tagú vegyes kar célul tűzte ki a népi kultúra hagyományainak ápolását, a magyar népdalkincs népszerűsítését, és tovább adását. Egyre bővülő repertoárjuk mára több száz népdalból áll, legszívesebben Borsodban gyűjtött dalcsokrot énekelnek. Fennállásuk ötéves jubileumán kiadták első önálló CD lemezüket. Sajószentpéter város képviselő testülete 2013-ban a népdalkör tagjait Elismerő Plakett kitüntetéssel jutalmazta.

2009 óta minden év végén vendégül látják a környék kórusait a „Sajómenti Népdalköri Találkozón”.

 P002-2.jpg

Freedance 2008 Táncsport Egyesület

A „Freedance 2008 Táncsport Egyesület” 2008-ban alakult Sólyom Attila tánctanár vezetésével. Célul tűzték ki, hogy a tánckedvelő fiataloknak lehetőséget biztosítsanak a rendszeres mozgáshoz, állandó fejlődéshez. 2010 óta a Magyar Táncsport Szövetség tagjaként rendszeresen megmérették magukat versenytáncos, de legtöbbször formációs kategóriában. Ötödik „születésnapjukon” a Modern Táncok Magyar bajnokságán két csapatuk is első lett, ezzel kvalifikálva magukat a világbajnokságra, ahol a „Bécsi keringőt” junior, a „Gloria” latin-mix koreográfiát pedig ifjúsági korcsoportban jutalmazták aranyéremmel. A város képviselő testülete teljesítményüket 2014-ben Elismerő Plakettel ismerte el. Az egyesületté alakulásuk óta – közösen az MSK-val – minden évben megrendezik a „Sajószentpéteri Formációs és Táncgála” elnevezésű seregszemlét.

 tucsok.fokep_.jpg

Tücsökmadár

 writing-unsplash-aaron-burden-scaled.jpg

Sajószentpéteri Irodalmi Kör

A „Sajószentpéteri Irodalmi Kör” 2016. április 9-én mutatkozott be a város irodalomkedvelő közönsége előtt. Egy évvel korábban határozta el néhány helyi amatőr költő, hogy a Lévay József Városi Könyvtárban szombati irodalmi délelőttöket szerveznek. Az összejövetelek sikerét látva létrehozták az Irodalmi Kört, amely a Lévay-napok tiszteletére helyi tanulók és felnőttek számára versíró pályázatot írt ki. A hagyományteremtő felhívásra húsz alkotó hatvan alkotását küldte be. Őket és minden versbarátot szeretettel várnak rendezvényeikre a könyvtárba.

focicsapat.jpg

Sajószentpéteri Szabadidő Sport Egyesület

Labdarúgás

3770 Sajószentpéter Sport út 32.

telefon: (70) 377-7651

vezető: Pasiczki Csaba

e-mail: 

Sportegyesületünk 2015 nyarán alakult néhány helyi sportszerető lakos kezdeményezésére. Az egyesület célja az elmúlt évtizedek sporthagyományait ápolni és tovább vinni településünkön. Labdarúgó szakosztályunk a legalacsonyabb osztályban kezdte szereplését, melyet a második évben magabiztosan megnyert. Jelenleg egy osztállyal feljebb biztosítja a labdarúgást kedvelő fiatalok sportolási lehetőségét az Önkormányzat hathatós támogatása mellet a Sajószentpéteri Művelődési és Sportközpontban.

 index-standard-scale-4_00x-gigapixel.jpg

Miértünk Sajószentpéterért Kulturális és Sport célú Alapítvány

Az 1996. évben alapított civil szervezet Sajószentpéter város kulturális és sport életének élénkítését, az ebben rejlő értékek ápolását, széles körben történő népszerűsítését tartja fő célkitűzései között kiemelt célként. Az elmúlt 20 évben több jelentős esemény, program, rendezvény szervezésében voltunk kezdeményezők, majd ismétlődő szervezők, ami a város életében hagyományként fenn is maradt. Kiemelt tevékenységünk eredményeként a Bányász Emlékmű, mint egyedi művészeti értéket hordozó építmény, a mai napig minden évben a Bányásznapi ünnepségek méltó emlékhelyévé vált.

 346972328_938165684135402_7518385880634188760_n.jpg

Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület

3770 Sajószentpéter, Árpád út 2.

telefon: 

Polgárőrparancsnok: 

e-mail:

Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület 2012-ben kezdte meg működését.2016. január 1-től Gilányi Attila vette át az egyesület vezetését. Jelenleg 28 fő az egyesület légyszáma. Egyesületünk célja, hogy a rendszeres közterületi járőrözésekkel valamint a városi rendezvények biztosításával növeljük településünk lakosságának szubjektív biztonságérzetét. Tevékenységünket az Sajószentpéteri Önkormányzattal, a Kazincbarickai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrsével, illetve az Észak - Magyarországi Horgász Egyesülettel együttműködve végezzük.